PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD PORTOCALIU DE CANICUĂ ȘI VIJELII

COD PORTOCALIU DE CANICUĂ ȘI VIJELII

de Andrei Oprescu
163 vizualizări

Miercuri și joi în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. ANM a emis pentru aceste zone un cod galben. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului. În Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. În județele din aceste regiuni rămâne valabil un cod portocaliu.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00

Zone afectate: Dâmbovița, Prahova, Teleorman

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, ploi abundente

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 14:00 – 01 iulie, ora 06:00

Zone afectate: Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei

În cursul zilei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe