PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD PORTOCALIU DE PLOI

COD PORTOCALIU DE PLOI

de Andrei Oprescu
173 vizualizări

După vijelii, vin ploile de mai. ANM a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea este valabilă până vineri, la prânz. În Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp. Pentru județele din vest și pentru zona montană este valabil tot până vineri un cod portocaliu. În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp. La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00

Fenomene vizate:ploi abundente

Zone afectate: Banat, Crișana, județele din aria Carpaților

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe