PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD ROŞU DE GUNOAIE LA TĂRTĂŞEŞTI!

COD ROŞU DE GUNOAIE LA TĂRTĂŞEŞTI!

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

Următoarea oprire a echipei MDI TV pe “harta gunoaielor” din judeţul Dâmboviţa este la Tărtăşeşti. La nici 20 km de capitală, unde se presupune că gradul de civilizaţie ar trebui să fie superior, regăsim propria groapă de gunoi a localnicilor. Câmpul verde s-a transformat într-un depozit de pet-uri şi gunoi menajer, iar autorităţile locale neagă cu nonşalanţă existenţa gunoiului de sub nasul lor.

Printre dejecţiile deversate pe câmpurile din jurul comunei Tărtăşeşti, sunt grămezi de pet-uri care nu doar că distrug mediul înconjurător, ci sunt şi un pericol pentru animalele care pasc acolo unde trebuia să fie islazul satului.

Situaţia este şi mai gravă în localitate. În apropierea caselor, oamenii şi-au făcut propria groapă de gunoi.

Gunoiul menajer provine tot de la cetăţenii care nu conştientizează cât de gravă este fapta lor.

Groapa a fost făcută în anul 2004, când s-a lărgit DN 71 la patru benzi. Sătenii i-au găsit imediat întrebuinţare, umplând-o de deşeuri menajere. Localnicii deranjaţi de mizerie şi de mirosul greu spun că au anunţat autorităţile competente, însă în zadar.

Actualul edil şef al localităţii, care în mandatul trecut a fost viceprimar, este la curent cu problema depozitelor de gunoaie din localitate. Interesant este faptul că deşi imaginile sunt grăitoare, acesta nu acceptă ideea de gunoi, în comuna pe care o conduce.

Edilul susţine că zona este curăţată în fiecare săptămână de către beneficiarii legii 416, care primesc ajutor social. În viziunea sa, nu există gunoi menajer în zonă, însă în viziunea cetăţenilor care locuiesc în apropiere regăsim doar teama că au un adevărat focar de infecţie la poartă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe