PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD ROŞU DE GUNOAIE

COD ROŞU DE GUNOAIE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

MDI TV demarează o noua campanie prin care arătam părţile murdare ale judeţului Dâmboviţa, pe care ar trebui să le vadă şi autorităţile. Codul roşu de gunoaie a acoperit toată harta judeţului şi singurii care semnalează aceste probleme sunt cetăţenii indignaţi. Tot dâmboviţenii sunt cei care “alimentează” aceste gropi de gunoi de la marginea oraşelor, a comunelor sau a satelor prin nepăsare şi prin cei şapte ani de acasă pe care i-au pierdut în trecut. Pe harta gunoaielor regăsim astăzi comuna Băleni.

Imaginea sumbră ne întâmpină în apropierea şoselei Târgovişte-Bucureşti, în comuna dâmboviţeană Băleni. Gunoiul menajer este o adevărată atracţie pentru sutele de ciori care acoperă cerul de deasupra pământului lucrat de agricultori.

Gunoiul menajer este aruncat pe câmp tot de cetăţenii inconştienţi, care plătesc taxa de habitat şi în acelaşi timp murdaresc natura ce-i înconjoară. Oamenii care locuiesc în apropierea fostei balastiere spun că s-au săturat de mirosul greu, de mizerie şi de indiferenţa autorităţilor.

De parcă focarul de infecţie nu ar fi de ajuns, în zonă au apărut mai multe pet-uri, în urma unei sărbători comunale, care a avut loc în week-end. Cei care au petrecut, precum şi comercianţii, au ignorat mesajul de pe pancarta care interzice aruncarea gunoaielor. Localnicii, revoltaţi de indiferenţa semenilor şi a autorităţilor, cer măsuri drastice.

Inspectorul de mediu, angajat al primăriei din comuna Băleni, pare că nu înţelege cât de gravă este situaţia şi care sunt riscurile la care sunt expuşi cei care tranzitează zona.

Aşa-zisul gunoi vegetal, anunţat de inspectorul de mediu, este de fapt o adevărată groapă de gunoi la margine de sat. Indiferenţa arătată de cei care ar trebui să cureţe zona şi să aplice sancţiunile corespunzătoare nu face decât să amplifice situaţia, iar poluarea nu lipseşte din apropierea locului în care se fac legumele care ulterior ajung pe tarabele din pieţe.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe