PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CODUL GALBEN A ADUS INUNDAȚII ÎN TELEORMAN

CODUL GALBEN A ADUS INUNDAȚII ÎN TELEORMAN

de Andrei Oprescu
94 vizualizări

A fost cod galben în mai multe județe. În Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu averse torențiale, descărcări electrice și vijelii . În intervale scurte de timp cantitățile de apă au depășit 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În Zimnicea, județul Teleorman a fost rupere de nori.

Pompierii au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și mai mutle familii au cerut ajutor după ce apa le intrase și în case. În oraș, un șofer a rămas blocat cu autoturismul în mijlocul apei, acesta fiind ajutat de pompierii zimniceni, care l-au tractat cu autospeciala de stingere, într-o zonă de siguranță. Pompierii recomandă în continuare populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale, iar în cazul în care apa amenință să pătrundă în locuințe, să construiască bariere pentru a opri pătrunderea acesteia din saci cu nisip. Potrivit A.N.M., până vineri seara rămâne valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

ACTUALIZARE

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică-vijelii și, izolat, grindină

Zone afectate: sudul, centrul și estul teritoriului

Cantitate precipitații: 25…50 l/mp

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe