PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONCEDIUL DE VARĂ, NELIPSIT LA ROMÂNI

CONCEDIUL DE VARĂ, NELIPSIT LA ROMÂNI

de Mditv
5 vizualizări

Romanii se plang de venituri modeste, dar nu rateaza nicio vacanta. Pentru concediul din vara romanii aloca aproximativ 300 de euro. Cei mai multi aleg sejururile in tara si doar 10% merg in vacanta in strainatate. Paradoxal, tarile din est aloca un buget mai redus pentru vacante decat cele din vest. Cum cheltuie romanii bani in concediu, aflati din materialul urmator.

Romanii aloca in jur de 291 de euro pentru cheltuieli de vacanta, aproape 50% din veniturile lunare familiale. Calatoriile in tara sunt preferate de cei mai multi. Altii folosesc bugetul de vacanta pentru iesiri la piscina, in cluburi sau restaurante, haine sau activitati alaturi de copii. Doar 10% vor cheltui pe sejururi in strainatate.

Cheltuielile romanilor se vad foarte bine in cererile facute catre agentiile de turism. Litoralul romanesc este cel mai cautat vara aceasta, dar si pentru Grecia si Bulgaria solicitarile sunt foarte mari.

De asemenea, pentru vacanta de vara, romanii cheltuie aproape dublu fata de bugetul alocat vacantelor de iarna.
În randul celor 17 tari europene, Romania se pozitioneaza usor peste medie, dedicand cheltuielilor de concediul de vara aproape jumatate din veniturile lunare familiale (49.7%), in timp ce media europeana este de 47.2%. Conform Barometrului European de vara Estonia și Letonia se afla in topul acestei liste, cu cheltuieli de vacanta peste 60%. Danemarca si Germania dedica vacantelor de vara cele mai mici bugete (27%, respectiv 28%).
In privinta calatoriilor in propria tara, Spania este in top, urmata de Lituania, Danemarca, Suedia, Finlanda si Bulgaria.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe