PRIMA PAGINĂ » CONCURENȚA MARE LA TITULARIZARE

CONCURENȚA MARE LA TITULARIZARE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Multi dascali risca sa nu prinda in acest an un post la catedra. Concurenta este mare la titularizare. Pe 141 de locuri se bat 1040 de candidati. Cel mai greu le va fi celor care doresc sa prinda un post de educator, invatator sau profesor de educatie fizica. Locurile sunt putine, iar solicitarile extrem de multe.

 

Numarul posturilor scoase la concurs in invatamantul preuniversitar din Dambovita este numai 141, in timp ce numarul candidatilor inscrisi la titularizare este de peste 1000. In plus, sunt discipline unde oferta este extrem de saraca. Si in acest an, candidati cu note de 9 sau 10, obtinute la titularizare, se pot trezi ca nu au prins un loc de catedra. Cea mai mare concurenta este pe posturile de invataturi, educatori si educatie fizica. Situatia nu este roz nici pentru cei care doresc sa predea istorie sau geografie.

 

Inscrierile pentru examenul de titularizare s-au incheiat, iar cererile au fost deja validate. Concursul national se va desfasura la Liceul „Mircea cel Batran” din Targoviste, proba scrisa fiind programata pentru data de 30 iulie. Lucrarile vor fi evaluate in centre universitare, iar primele rezultate vor fi afisate pe data de 5 august. Inregistrarea contestatiilor se va face la InspeCtoratul Scolar in perioada 5 – 6 august, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe 8 august. Prima etapa de repartizare, la care vor lua parte candidatii care au obtinut cel putin media 7.00 pentru posturi pe durata nedeterminata, va începe în 9 august. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidatii care au obtinut cel putin media 5.00 pentru posturi pe durata determinata, sete programata pentru 14 august.

 

Anul trecut in judetul Dambovita au fost disponibile 140 de posturi pentru titularizare, in timp ce numarul candidatilor a fost de 990.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

http://youtu.be/S3wggvFZ4_g

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe