PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONCURS DE EDUCAȚIE RUTIERĂ – VIDEO

CONCURS DE EDUCAȚIE RUTIERĂ – VIDEO

de admin
101 vizualizări

Concurs semnificativ pentru elevii damboviteni! Micutii s-au duelat in aceste zile in cunostinte rutiere pentru a se califica la faza nationala a concursului ”Educatie rutiera – Educatie pentru viata”. Anul acesta are loc editia a XVII-a. Toate echipajele au avut de parcurs o proba teoretica prin care li s-a verificat cunostintele despre legislatia rutiera, dupa care a urmat proba practica. Concursul este organizat de Inspectoraul de Politie Judetean Dambovita, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita. Castigatorii sunt rasplatiti cu diplome si premii.
In concursul ”Educatie rutiera, educatie pentru viata” sunt implicati sute de elevi, de la scoli generale si licee, din judetul Dambovita. La fazele interjudetene copiii au avut de parcurs mai multe probe de teorie, arbitraj, poligon si parc scoala. Pentru elevii de gimnaziu proba practica a constat in parcurgerea unui traseu de indemanre si o proba ”in trafic” in parcul din scoala. Anul acesta Liceul ”Constantin Carabella” si Scoala ”Coresi” din Targoviste vor reprezenta judetul Dambovita la faza pe tara.
Viorel este un elev de clasa a VIII-a la Scoala ”Coresi” din Targoviste care a luat premiul intai la editia nationala a concursului in editia precedenta. Baiatul s-a implicat activ in toate activitatile rutiere, iar eforturile lui au fost incununate cu succes. Spera ca si anul acesta va face o figura frumoasa.
Scopul competitiei este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie in randul elevilor din invatamantul gimnazial.

Valentin Popescu
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe