CONTROALE ȘI NEREGULI ÎN SECȚIILE ATI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență au demarat începând de luni, verificări în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din toată țara. Măsurile vin după tragedia de la Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni în urma unui incendiu la ATI. Premierul și primarul capitalei au mers în spitalele din București.

Probleme au apărut la tot pasul, deși până acum nimeni nu a vorbit despre ele. În unele unități medicale, instalațiile electrice sunt suprasolicitate de aparatură și nu au mai beneficiat de mentenanță de ani buni, în alte unități nu există autorizație de securitate la incendiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu, dar conducerea spitalului susține că:

COMUNICAT DE PRESĂ SJU GIURGIU

În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurată incinta spitalului”.

Și la Spitalul Slobozia au fost de-a lungul timpului probleme cu rețeaua electrică, una învechită, iar de la tragedia din Piatra Neamț și aici au început verificările. Managerul susține că s-au controlat prizele și consumatorii pentru a nu se ajunge la încă un scenariu tragic, având în vedere că în trecut au fost și în Slobozia amenzi date unității sanitare pentru diferite nereguli.

LIVIU PATRICHI, MANAGER SJU SLOBOZIA

În acest moment, de la la evenimentul de la Piatra Neamț, m-am deplasat la spital și am făcut o evaluare la nivelul secțiilor ATI. Practic am verificat prizele de oxigen, am verificat să nu existe consumatori electrici suplimentari. Au fost evaluate toate echipamentele. Instalația electrică este așa cum este…Vorbim de un spital construit acum 50 de ani. Orice adăugare suplimentară de echipament electric(…)În acest moment suntem funcționali. Vom face o evaluare să vedem dacă sunt puncte critice. Unul dintre proiectele spitalului este pe refacerea tabloului general electric al spitalului.

În toate spitalele din țară, echipe mixte de control vor verifica toate secţiile de terapie intensivă în privința instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri