PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPII IN PERICOL, AUTORITATI NEPASATOARE! – VIDEO

COPII IN PERICOL, AUTORITATI NEPASATOARE! – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

 

Situatie revoltatoare in comuna damboviteana Varfurile, unde in week-end doi localnici au fost atacati de o ursoaica. Viata unor copii este pusa in pericol, pentru ca autoritatile sunt incapabile de a rezolva o situatie de urgenta. Elevii din satul Carlanesti sunt obligati sa strabata 14 kilometri pe jos, prin padure, pentru a ajunge la scoala. Zona este extrem de periculoasa, in orice moment putand fi atacati de ursi. Autoritatile au gasit o solutie provizorie pentru a-i transporta, insa doar pe cei mici. Elevii din clasele V-VIII trebuie sa mearga tot pe jos. Scandalul pare departe de a fi rezolvat, dupa ce parintii sustin ca primarul si directorul scolii i-ar fi pacalit sa semneze o hartie, prin care ar fi fost de acord ca fiii lor sa vina pe jos la unitatea de invatamant. Cu alte cuvinte, autoritatile se spala pe maini de orice raspundere!

Localnicii din Carlanesti si-au trimis copiii la scoala, chiar daca se tem ca pe drum, pot fi atacati de ursi. Mamele, inarmate cu bate ii asteapta la poarta scolii, pentru a-i conduce acasa. Asta pentru ca autoritatile locale sunt depasite de situatie. Primarul sustine ca nu poate ii poate aduce la scoala, din Carlanesti, decat pe cei mici. Elevii din clasele V-VIII au fost lasati fara ajutor.

Situatia este din ce in ce mai tensionata. Parintii sustin ca au fost chemati la o sedinta la scoala, de primar si directorul unitatii de invatamant. Au crezut ca se va gasi o rezolvare pentru ca elevii sa nu fie in pericol pe drumul catre scoala. In loc de solutii, ei spun ca ar fi fost pacaliti. Ar fi fost pusi sa semneze o hartie in alb, care ar fi trebuit sa fie o nota de prezenta. Apoi primarul si reprezentantii scolii le-ar fi spus ca a fost vorba de fapt de un protocol, prin care parintii au fost de acord ca nici autoritatile, nici conducerea scolii nu se fac raspunzatoare, daca elevii din Carlanesti patesc ceva pe drumul spre casa.

Parintii sunt revoltati ca autoritatile nu misca in deget, pentru a asigura transportul tuturor elevilor. Mai mult, explicatia oferita de primar este halucinanta: „sa ii tina acasa daca nu vor sa ii aduca”.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe