PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPILUL ANESTEZIAT LA STOMATOLOG A DECEDAT

COPILUL ANESTEZIAT LA STOMATOLOG A DECEDAT

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Băiețelului, în vârstă de 4 ani, tratat la clinica dentară din Pitești s-a stins miercuri seară la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. După administrarea anesteziei la clinică, la maxim 45 de minute de la începerea interventiei, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului. Ulterior a fost solicitat un echipaj SMURD. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești și ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”, unde a fost intubat și ventilat mecanic. Miercuri starea lui s-a deteriorat si a intrat in moarte cerebrala. La cateva ore copilul a decedat. A făcut stop cardio-respirator şi nu a putut fi resuscitat. La puțin timp, ministrul Sănătății a anunțat suspendarea activității clinicii. O echipă DSP Argeș a ajuns de urgență la clinică.Încă de la semnalarea cazului, ministrul Sănătății a declarat că aceste proceduri se petrec în mai multe cabinete, deși sunt interzise în lipsa unor norme de securitate.

DECLARAȚIE VICTOR COSTACHE, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

„Anestezia generală pe venă este o procedură care devine sigură când este practicată într-o instituţie sanitară unde … există întotdeauna riscul ca această anestezie, dacă nu este monitorizată, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid. Cum poţi intuba un pacient într-un cabinet de anestezie dacă nu este ventilator?”

A declarat ministrul. Polițiștii au schimbat încadrarea cazului la ucidere din culpă, acesta fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe