PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COSMARUL ALB

COSMARUL ALB

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Iarna a facut ravagii in nordul judetului Dambovita! Cateva zile, oamenii au fost rupti de lume. Cu zapada pe drum cat casa, fara curent electric, s-au descurcat cum au putut. Nu au avut de unde sa isi cumpere o paine. In Rau Alb de Sus, cateva zeci de familii stau fara curent electric de sambata. Paine au adus cu sania la magazin si au luat cu portia, sa se ajunga la toata lumea. Izolati au fost si cei din catunul Iuda, care au vazut un utilaj de deszapezire pe DJ 712 A, abia dupa trei zile. Nici acum insa drumul nu este practicabil pentru masini. Mai sunt cateva familii care sunt si acum rupte de civilizatie.

20 de familii din Rau Alb de Sus, Dambovita, stau la lumina lumanarii sau cu lanterne de patru zile. Viscolul si ninsoarea puternica au rupt cablurile de electricitate si in zadar au facut sesizari peste sesizari. Abia astazi o echipa Electrica si-a facut aparitia in zona. Oamenii se tem ca nu vor avea mult timp curent electric, pentru ca vremea rea se intoarce.

Pe cei din catunul Iuda, zapada i-a tinut izolati, timp de trei zile. Batranii povestesc ca abia au putut sa iasa din casa, demult nu a mai nins atat de puternic. Dupa trei zile, un utilaj de deszapezire si-a facut aparitia pe DJ 712 A, dar nu a fost de mare ajutor. Drumul nu poate fi strabatut decat pe jos sau cu caruta. In plus, mai sunt cateva familii care sunt si acum izolate de zapada, pentru ca utilajul de deszapezire nu a ajuns la ele. Sunt batrani singuri, care nu se pot descurca fara ajutor. Oamenii se roaga sa nu aiba vreo urgenta medicala, pentru ca la ei nu poate ajunge salvarea.

Acum oamenii se tem ca vremea rea se intoarce si odata cu ea si cosmarul din ultimele zile.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe