PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COZONAC DE CASĂ VS. COZONAC DIN COMERȚ

COZONAC DE CASĂ VS. COZONAC DIN COMERȚ

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și dacă în multe case gospodinele se pregătesc să prepare rețetele tradiționale de cozonac, așa cum le-au moștenit de la bunica, foarte multe doamne vor cumpăra bunătățile din comerț. Mare atenție însă. Cozonacul industrial este un produs care, în cele mai multe situații, nu mai are nimic din gustul, savoarea și reteta cozonacului tradițional.

Se spune că testul suprem pentru o bună gospodină este coacerea cozonacului. Prăjitura tradițională a românilor are însă una dintre cele mai complicate rețete de realizat. Așa că, în aceasta perioadă tot mai multe doamne trec pragul patiseriilor pentru a comanda. Diferențele sunt uriașe, iar gustul incomparabil. Dacă la cozonacul tradițional sunt suficiente 7 ingrediente, pe etichetele cozonacilor din comerț veți găsi aproape 30 de ingrediente.

Dacă doamnele și domnișoarele se orientează mai mult spre cozonacul din magazin, bunicile noastre încă mai respectă rețele tradiționale. În prag de sărbători casa este cuprinsă de mirosul de lămâie, esențe și de mireasma de cozonac proaspăt scos din cuptor. Se trezesc din miezul nopții pentru a frământa coca, la care pun ouă proaspete, făină, drojdie și lapte, apoi o pun la dospit, adaugă nuci și cacao și stau de veghe pe lângă cuptoare, pentru a avea pe masa de Crăciun cozonac proaspăt și gustos.

Pentru gospodinele care nu au timp sau nu vor să se complice patiserii vin anul acesta cu produse la prețuri pentru buzunarul tuturor, susțin ei. Patronii patiseriilor din Târgoviște se așteaptă la o avalanșă de comenzi în săptămâna premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului. Clienții pot opta pentru umplutura cu nucă, stafide sau rahat.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe