PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CREDITE BANCARE PENTRU FERMIERI – VIDEO

CREDITE BANCARE PENTRU FERMIERI – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Vesti bune pentru fermieri. De anul acesta agricultorii vor avea mai usor acces la credite. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a incheiat conventii  cu mai multe unitati bancare din tara, care sa vina in spijinul fermierilor si implicit sa creasca rata de absorbtie a fondurilor europene. Sunt si cazuri in care agricultorii nu vor putea beneficia de ajutorul institutiilor bancare.

In accesarea de credite bancare fermierii au nevoie de documente de la APIA. Tocmai de aceea nu toti pot beneficia de acest sprijin. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura nu va elibera adeverinta de inregistrare necesara fermierilor in cazul in care nu s-au terminat toate controalele in teren. Astfel, cei care sunt in esantioanele de control nu vor putea accesa aceste credite.

Conditiile de creditare vor fi impuse de unitatea bancara la care solicita sprijinul, iar cuantumul pe care il pot accesa este intre  80-90% din suma pe care o au de incasat prin masurile de sprijin.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe