PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR NOI DE SARS-COV-2

CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR NOI DE SARS-COV-2

de Andrei Oprescu
180 vizualizări

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.292 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.246 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În regiunea Sud-Muntenia, patru județe au înregistrat cazuri noi. Astfel:

CAZURI NOI SUD-MUNTENIA

CĂLĂRAȘI- 1 caz nou

DÂMBOVIȚA- 3 cazuri noi

ILFOV- 9 cazuri noi

PRAHOVA- 2 cazuri noi

34.268 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.07.2021 (10:00) – 25.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Bihor. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani, iar pacienta a prezentat comorbidități.În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 299. Dintre acestea, 34 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.623.799 de teste RT-PCR și 1.757.727 de teste rapide antigenice. În contextul în care de la 1 august ar trebui să intrăm într-o nouă etapă de relaxare, autoritățile monitorizează permanent evoluția epidemiologică. Potrivit premierului, masca va rămâne obligatorie la interior, iar ora 02.00 rămâne limită pentru evenimente. Arafat, a explicat și noua abordarea în cazul creșterii numărului de cazuri.

sursa: digi24.ro

RAED ARAFAT, ȘEF DSU

Dacă vezi că este un impact major pe spitale și pe terapie intensivă și crește și mortalitatea și începem să intrăm într-un val cum am avut la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, abordarea este alta. Există această abordare, că nu mai abordăm numărul total al cazurilor, ci abordăm mai degrabă impactul pe partea de spitalizare să vedem dacă numărul total se traduce în internări masive în spital, în consum masiv de locuri la terapie intensivă sau nu, având în vedere că există un procent de vaccinați”.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe