Criza de euthyrox continua

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Medicamentul pentru bolnavii care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide a dispărut din multe farmacii din România de mai bine de două luni. Nu este prima dată când bolnavii se confruntă cu o criză, dar tratamentul este vital pentru mulți. Agenţia Naţională a Medicamentului a transmis că:

COMUNICAT DE PRESĂ

Deși s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în ceea ce priveste disponibilitatea medicamentului Euthyrox, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România primește în continuare sesizări de la pacienții care nu găsesc acest produs în farmacii. Potrivit datelor ANMDMR, consumul de levotiroxină a crescut cu până la 50% în perioada ianuarie – februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut(…) Datele estimative privind numărul de pacienți români care au nevoie de acest medicament, solicitate Comisiei de Endocrinologie a Ministerului Sănătății, au fost transmise către compania producătoare, pentru ca aceasta să-și planifice corespunzător producția și să livreze cantitățile optime de medicament în România„.

Aşadar, medicamentele vor reveni în farmacii, dar nu se ştie când. Ministerul Sănătăţii a transmis de la începutul lunii aprilie că stocurile au fost refăcute, dar pacienţii tot nu găsesc tratamentul în farmacii. Reacţia unei paciente disperate a devenit virală. Femeia l-a luat la întrebări pe ministrul Sănătăţii la jumătatea lunii aprilie, însă acesta nu a ştiut ce răspuns să-i dea.

De la acest moment au trecut trei săptămâni şi pacienţii se plâng în continuare că nu găsesc medicamentul. Zilele trecute, au organizat şi un protest online.

În prezent, doar unele farmacii au medicamentul, dar au primit câteva cutii doar şi eliberează maximum 30 de pastile pentru un pacient, doar pe bază de reţetă.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri