PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CRIZA DE VACCIN DIN NOU

CRIZA DE VACCIN DIN NOU

de Mditv
2 vizualizări

Vaccinarea copiilor a devenit in ultimii ani o misiune aproape imposibila pentru medicii de familie. Acestia se plang ca in fiecare an se confrunta cu lipsa unor vaccinuri importante uneori luni intregi la rand. In iulie, nu a fost nici urma de vaccin antirujeolic, antirubeolic si impotriva oreionului in Dambovita.

Nu este singurul caz de vaccin care lipseste. Medicii sunt cu atat mai nemultumiti cu cat de anul acesta imunizarea se va face doar in cabinetele lor si nu in scoli.
In luna iulie medicii de familie din Dambovita s-au confruntat cu o noua criza de vaccinuri. De aceasta data este vorba despre doze pentru imunizarea impotriva unor boli importante: rubeola, rujeola si oreionul. Niciun copil nu a putut fi imunizat. Situatia a persistat si luna aceasta.

In lipsa vaccinurilor, acestia au fost nevoiti sa dea explicatii parintilor nemultumiti. Medicii au primit sute de telefoane de la parintii copiilor care asteptau imunizarea. Din cauza ca in ultimii ani au scos bani din buzunar pentru a cumpara vaccinul inexistent in cabinete, oamenii nu mai sunt la fel de rabdatori.
Medicii au o misiune grea cu atat mai mult cu cat, de anul acesta, toate campaniile de vaccinare se vor efectua prin cabinetele medicale individuale.
Copiii ramasi neimunizati din lunile anterioare vor fi recuperati in momentul in care vor ajunge dozele de vaccin. Anul acesta medicii de familie s-au confruntat si cu lipsa vaccinului pentavalent. Ulterior s-a trecut la imunizarea cu cel hexavalent.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe