CRIZANTEMA DE AUR, EDIȚIA A-52-A

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Timp de trei zile romanța răsună la Târgoviște în cadrul celei de-a 52-a ediții a Festivalului Național de Creație și Interpretare Crizantema de Aur. Aceasta ediție este structurata pe trei secțiuni: concursul de Interpretare, concursul de creaţie și concertul extraordinar „Comori ale Romanței”, recitaluri și microrecitaluri. Evenimentul este găzduit de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.
În perioada 17-19 octombrie 2019, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 52-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”. Prima seară a festivalului romanței a debutat cu mari emoții. Concurenții s-au pregătit intens pentru aceste momente, iar juriul a fost la înălțime. Gazde au fost Silviu Biriș și Miruna Ionescu.
La concursul de Interpretare participă concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2019, în România şi în Republica Moldova. Regulamentul oficial al festivalului prevede și în acest an ca toţi concurenţii de la secţiunea Interpretare să includă în repertoriul de concurs şi o romanţă dintre cele lansate şi premiate la concursurile de Creaţie ale Festivalului Naţional „Crizantema de Aur” de-a lungul anilor. Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie, selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti şi Chişinău.
Printre invitații de seamă se numără: Matilda Pascal Cojocăriţa, Florin Georgescu, Daniela Vlădescu, Paula Seling și Brio Sonores. Evenimentul este susţinut de Primăria şi Consiliul Local Târgovişte, Consiliul Judeţean, Teatrul Tony Bulandra, Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Evenimente

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri