PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CRIZANTEMA DE AUR, EDIŢIE JUBILIARĂ

CRIZANTEMA DE AUR, EDIŢIE JUBILIARĂ

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

 

S-a dat startul ediţiei jubiliare a Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”! Timp de trei zile, fosta capitală a Ţării Româneşti este sub egida romanţei. De 50 de ani, neîntrerupt, evenimentul a adunat la Târgovişte sute de interpreţi de romanţe, compozitori şi artişti de renume în domeniul muzicii lirice. Mai emotionaţi ca niciodată, concurenţii au interpretat unele dintre cele mai frumoase romanţe de suflet ale poporului român.

Într-un decor desprins parca din poveşti, pe fundal de culoare roşu regal, presărat cu crizanteme, pe acorduri ale orchestrei Dor românesc s-a deschis cea de-a 50-a editie a Festivalului Naţional „Crizantema de Aur”. Ediţia jubiliară mai aduce o noutate, reprezentată de faptul că din acest an Festivalul de Romanţe se desfăşoară sub patronajul UNESCO.

În prima seară de festival s-au desfăşurat secţiunile de interpretare şi de creaţie. Şapte dintre cei 16 concurenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, au urcat pe scena Teatrului Municipal Tony Bulandra. Emoţiile au fost pe măsura importanţei Festivalului naţional de Romanţe, mai ales pentru Flavius, care a deschis seara de concurs cu interpretarea sa. Deşi a debutat cu folclorul, cântă de şapte ani romanţe.

Patrimoniul naţional va fi îmbogăţit cu 12 romanţe, aduse de compozitori la ediţia jubiliară a Crizantemei de Aur. Juriul Festivalului Naţional de Romanţte „Crizantema de Aur”este format din interpreţi de romanţte cu o bogată experienţă şi artişti de renume din lumea muzicii. Preşedintele juriului este Eugen Doga.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe