PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CU GREU, DAR VOR AJUNGE

CU GREU, DAR VOR AJUNGE

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Si anul acesta vaccinurile pentru imunizarea bebelusiilor intarzie sa apara. Aceasta este situatia cu care se confrunta toti medicii de familie din Romania. Nu ar fi pentru intaia oara cand apar astfel de probleme legate de distribuirea vaccinurilor care, teoretic, ar trebui facute conform schemei nationale.  Speriati de faptul ca bebelusii nu vor fi imunizati la timp, multi parinti se vad nevoiti sa procure vaccinurile din farmacii, insa, preturile acestora nu sunt deloc prietenoase.

Vaccinurile atat de necesare celor mici, fac parte din schema nationala de vaccinare si trebuie facute la 2 si la 6 luni de medicul de familie. Adevarate scuturi impotriva poliomielitei, hepatitei B si tusei convulsive, vaccinurile sunt din nou licitate cu intarziere.

Autoritatile spun ca licitatia este in desfasurare si ca este nevoie sa fie respectate anumite proceduri. Cu toate astea, oficialii sustin ca in luna noiembrie problema vaccinurilor va fi rezolvata in toata tara.

In judetul Dambovita, medicii de familie au fost deja instiintati ca in zilele urmatoare vaccinurile atat de necesare vor ajunge in cabinetele lor.

Mai mult, medicii dau asigurari ca toti bebelusi vor fi vaccinati, iar decalarea vacinarilor nu va  avea efecte nefaste asupra acestora.

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe