PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CU GURA CĂSCATĂ – VIDEO

CU GURA CĂSCATĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Serviciile stomatologice subventionate de stat ajung greu in cabinete. 1 aprilie ar fi trebuit sa fie ziua din care romanii asigurati se putreau bucura de servicii stomatologice in cabinetele dentistilor care incheiau contracte cu Casa de asigurari de Sanatate. Insa, contractarea acestui tip de serviciu medical a ramas la stadiul de proiect si asta din cauza fatului ca se intarzie aprobarea pachetelor de servicii de baza. Subventionarea anuntata pentru 1 iunie, ar repara problema de anul trecut, cand dentistii nu au primit nici macar un leu de la buget pentru serviciile stomatologice.
Asiguratii din sistemul de sanatate mai au de asteptat inca doua luni pentru ca medicii stomatologi sa ofere servicii medicale de specialitate subventionate de Casa de Asigurari de Sanatate. Desi, ar fi trebuit sa debuteze la 1 aprile, pachetul de servicii medicale de tip stomatologic ramane inca la faza de proiect. Reprezentantii Casei de Sanatate asteapta normele ce vor stabili si pachtul de servicii pentru acest tip de asistenta medicala, sustinand ca acest proces este unul complex care necesita multa atentie si multe negocieri.
De cealalta parte, Colegiul Medicilor Dentisti doreste o urgentare a deschiderii si finalizarii contractarii serviciilor de stomatologie acordate de cabinetele de specialitate si Casa de Sanatate, acest lucru venind in intampinarea nevoilor tot mai crescute, in ultima vreme, pe care le au pacientii, cu precadere copii si persoanele cu venituri modeste.
Medici dentisti sustin deasemenea ca aceste intarzieri nu sunt decat o razbunare din partea guvernantilor. In urma cu un an Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a lansat un protest la adresa Ministerului Sanatatii, acuzand ca sistarea alocarii de fonduri la nivel national pentru decontarea serviciilor de medicina dentara este o masura discriminatorie si fara precedent in Uniunea Europeana. Medicii dentisti au aratat ca, sistematic, fondurile pentru stomatologie au fost reduse, pana cand s-au trezit fara buget, cei mai afectati fiind pacientii.
Amanarea subventionarii creeaza dezechilibre si la nivelul Caselor de Asigurari de Sanatate. Acestea au pierdut multe contracte dupa ce zeci de medici au luat decizia de a le rezilia, mai mult acestea nu au beneficiat de nici un leu pentru stomatologie.
Totusi, conform guvernantilor, in acest an totul este pe cale sa se rezolve in sistemul medical romanesc, insa, asa cum ne-am obisnuit, totul se face cu rabdare si cu mult timp…pierdut.

Ilona Rotaru
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe