PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CUM ALEGEM CARNEA DE MIEL?

CUM ALEGEM CARNEA DE MIEL?

de Andrei Oprescu
339 vizualizări

În piețe și supermarketuri este agitație mare zilele acestea. Românii care sărbătoresc Paștele Ortodox au pornit în căutarea cărnii de miel pentru drob, friptură și ciorba tradițională. Pentru perioada 21 aprilie-1 mai 2021, este permisă sacrificarea mieilor doar în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar unde sunt livrate animalele cu stare de sănătate certificată sanitar veterinar, identificate și înregistrate, crescute în ferme, localităţi şi zone unde nu evoluează boli transmisibile. Asociația Pro Consumatori a realizat o analiză a preţurilor la sortimentele de carne de miel comercializate în reţeaua marilor magazine alimentare. Astfel, pentru un cotlet de miel scoatem din buzunar de la 43 de lei/kg până la 129,99lei/kg. O pulpă de miel se vinde cu prețuri între 42,95lei/kg până la 47,30lei/kg. Cei care vor o carcasă de miel plătesc între 34,99lei/kg și 35,95lei/kg. Organele de miel se vând cu preț între 14,99lei/kg până la 41,99 lei/kg.

PREȚURI SORTIMENTE DE MIEL

Cotlet de miel de la 43,35 lei/kg până la 129,99lei/kg

Pulpă de miel de la 42,95lei/kg până la 47,30lei/kg

Carcasă de miel de la 34,99lei/kg până la 35,95lei/kg

Organe de miel de la 14,99lei/kg până la 41,99 lei/kg

Pentru a fi siguri ca alegeti o carne proaspata cel mai bine este sa o cumparati din locuri autorizate. Cum se recunoaște carnea de miel proaspată? Potrivit specialiștilor, suprafața este acoperită cu o peliculă uscată, iar în secțiune, carnea este lucioasă și slab umedă; la suprafață este roz, iar în secțiune culoarea este roșie, carnea trebuie să fie fermă și elastică, iar mirosul trebuie să fie plăcut. Carnea de miel este o carne roșie, bogată în acizi grași Omega 3, zinc, complexul de vitamine B și este hipocalorică. Experții Asociației Pro Consumatori recomandă să achiziționeze miei verificați de către medicul veterinar, cu o greutate a carcasei de peste 12 kg.

Potrivit specialiștilor asociației, termenul de valabilitate la carnea de miel neambalată este de 4 zile dacă se respectă lanţul de frig pe durata depozitării, temperatura de păstrare fiind cuprinsă în intervalul 0-4 grade Celsius. În cazul sortimentelor de carne de miel ambalate în vacuum/vid termenul de valabilitate variază între 12 zile și 30 de zile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe