PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “CURCUBEUL SCHIMBĂRII” RĂSARE ÎN GRĂDINIŢE

“CURCUBEUL SCHIMBĂRII” RĂSARE ÎN GRĂDINIŢE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Schimbare si adaptare sunt cuvintele cheie in societatea de azi, iar educatia prescolara este primul pas in formarea personalitatii si pregatirea copiiilor pentru viata. Pentru a veni in sprijinul micutilor, Ministerul Educatiei va desfasura pana in 2015 proiectul „Curcubeul Schimbarii”. In activitati vor fi implicati atat copiii si educatorii cat si parintii, scopul final fiind de stimulare a creativitatii  si adaptabilitatii celor mici, dar si de constientizare a importantei invatamantului prescolar. In judetul Dambovita, peste 800 de copii de varsta prescolara nu frecventeaza gradinita.

În perioada 15 octombrie 2013 – 15 octombrie 2015, Inspectoratul Școlar Dâmbovița in parteneriat cu grădinițele din întregul județ, dar și autorități locale și județene vor desfășura proiectul educațional „Curcubeul schimbării”. Acest proiect educațional are ca scop promovarea principiilor educaţiei pentru schimbare în 35 instituţii de învăţământ preşcolar din judeţul Dâmboviţa.

Este vorba, în special, despre copiii din mediul rural unde se remarcă o frecvenţă redusă a celor mici în grădiniţe și prin urmare nu toţi copiii sunt pregătiţi pentru a rezolva cu succes sarcinile de tip şcolar la vârsta de 6 ani. In judetul Dambovita sute de copii de varsta prescolara nu merg la gradinita. Importanta frecventarii gradinitei in formarea copilului este subliniata si de directorii din institutiile de invatamant prescolare dambovitene.

Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectul este familiarizarea copiilor din mediul rural implicaţi în proiect, dar şi a unora din medii urbane cu medii culturale şi sociale diferite, dar și conştientizarea de către 50% dintre părinţi și alţi factori educaţionali din cadrul comunităţii cu privire la rolul lor în formarea şi dezvoltarea propriilor copii.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe