PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CURSURI DE PRIM-AJUTOR LA DĂRMĂNEŞTI

CURSURI DE PRIM-AJUTOR LA DĂRMĂNEŞTI

de Andrei Oprescu
30 vizualizări

DĂRMĂNEŞTI, DÂMBOVIŢA

Elevii din comuna dâmboviţeană Dărmăneşti au parte şi de altfel de cursuri în timpul anului şcolar. Astăzi, de exemplu, au fost instruiţi de câţiva voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor. Micuţii au practicat cele învăţate pe manechine sau chiar pe victime fictive dintre colegii lor. La cursuri au luat parte şi câţiva dintre profesorii şcolii.

Câţiva voluntari de la Crucea Roşie Dâmboviţa le-au arătat elevilor, de toate vârstele, de la şcoala din Dărmăneşti, principalele măsuri de prim-ajutor pe care le pot aplica celor aflaţi la nevoie.

După ce au fost instruiţi, copiii au aplicat cele învăţate, sub atenta supraveghere a voluntarilor, dar şi a colegilor.

Cursurile de prim-ajutor s-au desfăşurat graţie unei bune colaborări între şcoală şi administraţia locală din Dărmăneşti.

Autorităţile locale spun că astfel de acţiuni vor continua, astfel încât, elevii să aibă pregătirea necesară pentru acordarea primului ajutor. La cursurile de prim-ajutor au participat şi cadrele didactice. Aceste cursuri vin în completarea orelor de dirigenţie, în cadrul cărora sunt prezentate aspecte teoretice privind intervenţia în situaţii critice.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe