PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIŢA: COD ROŞU DE GUNOAIE!

DÂMBOVIŢA: COD ROŞU DE GUNOAIE!

de Andrei Oprescu
54 vizualizări

Campania MDI TV, COD ROŞU DE GUNOAIE!, merge mai departe şi arată nepăsarea şi educaţia precară a dâmboviţenilor care lasă doar mizerie în urma lor. Terenurile unor localnici din Găeşti au devenit groapa de gunoi a vecinilor din localităţile limitrofe. Oamenii sunt disperaţi, îşi curaţă parcelele zilnic, însă mizeria reapare în doar câteva ore. Proprietarii şi-au luat propriile măsuri pentru a-i ţine la distanţă pe cei care îşi bat joc de mediul înconjurător.

Proprietarii terenurilor de pe strada Dumbravei au surprins în nenumărate rânduri cetăţeni care aduc gunoiul cu dubele. Imaginile au ajuns şi la poliţie.

Unii dintre propritarii terenurilor au renunţat să mai lucreze pământul în zonă, considerând că munca lor este în zadar. În loc de cereale sau legume, acum strâng de pe câmp doar peturi, cioburi şi moloz.

Terenurile au devenit doar o sursă de venit pentru cei care adună materialele reciclabile din gunoaie. La 71 de ani, domnul Gheorghe pierde ore întregi căutând cioburi, pentru a câştiga câţiva bani pentru pâine. Vine cu bicicleta de la Potocelu la noua “groapă de gunoi”de la Găeşti.

Cei care sunt prinşi că depozitează gunoiul pe terenurile din oraşul Găeşti primesc 200 de lei amendă, decizie luată prin hotărâre de consiliu local, însă oamenii spun că această sancţiune este mult prea blăndă în comparaţie cu dezastrul natural pe care îl produc cei care acţionează astfel.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe