PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚA: TABĂRA CARE VINDECĂ SUFLETE

DÂMBOVIȚA: TABĂRA CARE VINDECĂ SUFLETE

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

De la an la an MAGICAMP, tabăra care vindecă suflete devine un proiect din ce în ce mai îndrăzneț. În premieră, anul acesta au ajuns la Brănești copii de peste Prut diagnosticați cu afecțiuni oncologice care au avut parte de o săptămână de poveste. S-au cățărat, au cântat, au dansat, le-au dat voluntarilor lecții despre graiul lor dulce și au avut parte de o surpriză plăcută. Oaspeți speciali au venit în tabără: Mira, Gigica, Oli și Happy, patru câini special dresați pentru a lucra cu micuții.
Sunt veseli, cruajoși, talentați și au bătut chiar și 500 de km pentru a ajunge de peste Prut în tabăra Magicamp de la Brănești. Pentru prima dată, anul acesta, tabăra și-a deschis porțile și pentru cei din Republica Moldova și a devenit astfel o tabără internațională. Copiii au avut parte de o săptămână de vis și fiecare și-a primit înapoi bucățica de copilărie furată de boală.
David a venit din Leova, republica Moldova. A pierdut numărătoarea kilometrilor parcurși, dar nu regretă nimic. Tabăra e specială pentru el și acum a avut ocazia să învețe cu adevărat ce înseamnă dresajul animalelor.
Dalia a venit de la Botoșani pentru prima dată în tabăra de la Brănești. A pășit pragul cu mari emoții, dar acum și-a făcut prieteni, se bucură de vacanță și zâmbetul i-a revenit pe buze.
Au mai rămas încă cinci săptămâni de tabără în Magicamp și curând vor ajunge aici și tinerii voluntari din anii anteriori, dar și copiii au suferit diferite traume emoționale, copii cu părinții plecați peste hotare. În continuare îi puteți ajuta și puteți dona îmbrăcăminte, alimente, jucării, dar și articole de papetărie pentru activitățile din Magicamp.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe