PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚENII SE TEM SĂ INVESTEASCĂ

DÂMBOVIȚENII SE TEM SĂ INVESTEASCĂ

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Economia judetului Dambovita nu pare sa dea semne de revigorare. Din contra, tot mai putini locuitori au curajul sa puna pe picioare afaceri, din care sa spere ca vor obtine si profit. De la inceputul acestui an, la Registrul Comertului din Targoviste, au fost inmatriculate cu 10% mai putine firme fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nici strainii nu se arata mai interesati de judetul nostru. Dovada stau firmele cu capital strain, unde de asemenea se inregistreaza scaderi fata de anii anteriori.

Atat investitorii locali, cat si cei straini par sa nu aiba deocamdata incredere si se feresc sa deschida firme in Dambovita, de teama esecului. Dupa ce anii trecuti numeroase afaceri au fost puse pe butuci, acum persoanele juridice si fizice ezita sa intemeieze altele noi.  Cozile la Registrul Comertului din Targoviste s-au rarit considerabil si numai putin peste 400 de persoane juridice si 1200 de persoane fizice i-au trecut pragul de la inceputul anului pentru a-si inmatricula firma. Cele mai multe  au ca domeniu de activitate comertul cu ridicata si amanuntul, constructii, transporturi, industirie prelucratoare.

Bine nu stam nici la firmele cu capital strain. Daca in 2012 au fost inregistrate pana la 31 iulie, 38 de astfel de societati comerciale, anul acesta numai 33.. Vorbim aici despre firmele care au venit din alte judete sa investeasca pe teritoriul Dambovitei.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe