PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DANIEL CRISTIAN STAN A FACUT ANUNTUL: UN NOU RECORD IN TARGOVISTE!

DANIEL CRISTIAN STAN A FACUT ANUNTUL: UN NOU RECORD IN TARGOVISTE!

de Moise Razvan
622 vizualizări

Nou record de călători pentru transportul public local târgoviștean!

Numai într-un singur an, numărul lunar de călători care au utilizat autobuzele primăriei pe raza municipiului Târgoviște a crescut cu peste 52.000 utilizatori, respectiv de la 93.298, în luna martie 2023, la 146.126, în luna martie 2024, cu precizarea că, în ultimii 2 ani, numărul de călători s-a dublat.

Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.

În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a stațiilor de călători și a coridoarelor de transport, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

– 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

– 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;

– 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este bugetată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local, iar contractul de finanțare a fost deja semnat!

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe