PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DANIEL CRISTIAN STAN, MESAJ PENTRU VETERANI: „VA MULTUMESC SI VA PRETUIESC!”

DANIEL CRISTIAN STAN, MESAJ PENTRU VETERANI: „VA MULTUMESC SI VA PRETUIESC!”

de Moise Razvan
95 vizualizări

Mă gândesc dacă există modele de viață mai relevante pentru o societate decât veteranii patriei. Nu doar prin prisma a ceea ce au făcut și au trăit, ci prin puterea pe care o pot oferi generațiilor. Prin influența pozitivă pe care o pot avea asupra noastră. Prin faptul că ei știu ce înseamnă cuvintele „curaj” și „sacrificiu” mai mult decât din dicționar. Că le-au trăit, că le-au simțit, că și-au pus trupul și sufletul graniță pentru apărarea libertății, suveranității și integrității teritoriale a țării, lucruri care ni se par, astăzi, cumva firești. Și gratuite.

Ei bine, nu sunt. Au fost plătite cu sânge, cu eroismul unor semeni plecați de acasă pentru ca acest pământ să ne rămână nouă „acasă”. Ei sunt oglinda cea mai curată a unui popor, pentru că în ea se reflectă tot ceea ce ne-am dori să vedem în noi înșine.

Prețuirea pe care le-o arătăm, dincolo de vorbe, e filtrul nostru social. Căci modelele de viață nu se găsesc pe internet, nu se pot cumpăra, nu se fabrică la comandă. Veteranii sunt cei ce sunt și ține de noi să-i onorăm ireproșabil.

Vă mulțumesc și vă prețuiesc!

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe