PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » De ce ai nevoie de pantofi sport adaptați diferitelor activități

De ce ai nevoie de pantofi sport adaptați diferitelor activități

de Andrei Oprescu
95 vizualizări


Fiecare disciplină sportivă trebuie abordată personalizat pentru a da rezultate. Iar acest lucru implică și echipamentul pentru antrenament. Pantofii sunt, poate, cel mai important element din ținuta de sport pentru că picioarele sunt, de obicei, cele mai solicitate și au nevoie de maximum de confort.
Dacă mergi în oricare magazin cu articole sportive sau dacă dai o căutare pe Fashion Days, vei găsi diferite modele de pantofi pentru fotbal, baschet, tenis, fitness, alergare, golf și așa mai departe. Dar ai, cu adevărat, nevoie de pantofi dedicați fiecărui sport? Mai ales că unele modele sunt destul de costisitoare.
Ei bine, dacă vrei să te simți confortabil în timpul antrenamentului și să minimizezi riscul accidentărilor, ar fi bine să investești într-o pereche de pantofi speciali și de calitate. Poți căuta produse Nike la oferte speciale, pentru o investiție echilibrată.


Pantofii potriviți fiecărui tip de sport
Pentru că fiecare tip de sport solicită diferit piciorul, pantofii dedicați oferă susținere și protecție exact în punctele cheie. Producătorii care folosesc un anumit tip de tehnologie și materiale se ghidează după felul în care picioarele se mișcă și după terenul pe care se desfășoară activitatea sportivă.
De exemplu, la alergare, piciorul este într-o mișcare repetitivă – în direcția înainte – susținută, pe timp îndelungat. Astfel, pantofii de alergare potriviți trebuie să fie ușori și flexibili, cu talpa prevăzută cu spumă anti-șoc. Aceste calități ale pantofilor permit picioarelor să se miște fără restricție și absorb din șocul resimțit de încheieturi la impactul cu solul.
Pe de lată parte, tenisul implică multe sprinturi și mișcări în lateral, rapide, ale picioarelor, mai ales susținute de glezne. De aceea, pantofii pentru tenis trebuie să fie mai robuști și să ofere mai mult suport în timpul mișcărilor laterale.


În ceea ce privește terenul pe care se desfășoară activitatea sportivă, pantofii de sport trebuie să întrunească anumite condiții în funcție de suprafața pe care sunt folosiți. De exemplu, dacă alergi pe poteci, nu pe asfalt, pantofii trebuie să aibă talpa mai groasă și mai rezistentă pentru a oferi o tracțiune mai bună și o protecție mai avansată.
La fel și în cazul tenisului, pantofii trebuie aleși în funcție de tipul terenului – pe zgură sau în sală. Talpa este elementul de care trebuie să ții cont, în acest sens.
Pentru baschet, de exemplu, pantofii sunt concepuți să ofere suport suplimentar gleznelor, mai ales în cazul mișcărilor bruște. De asemenea, modul în care joci, contează! Pentru a spori agilitatea, ai nevoie de pantofi joși, iar pentru mișcările de atac, ai nevoie de pantofi mai înalți.
Pantofii de baseball sunt creați să fie rezistenți și, în același timp, să lase piciorul să respire. Striațiile de pe talpă sunt foarte importante pentru a sigura tracțiunea pe diferite tipuri de teren.
Iar pantofii cross-trainer sunt potriviți pentru cei care preferă varietatea sportivă, pentru că au un nivel de suport decent și talpă adaptată pentru diverse suprafețe precum podea, asfalt, iarbă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe