PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DECLARAȚIA BUCLUCAȘĂ – VIDEO

DECLARAȚIA BUCLUCAȘĂ – VIDEO

de admin
11 vizualizări

O masura adoptata de reprezentantii Ministerului Educatiei starneste controverse. In cadrul ordinului privind aprobarea condițiilor de organizare a taberelor, excursiilor si expeditiilor in invatamantulpreuniversitar este prevazuta si o declaratie prin care elevii isi asuma faptul ca nu vor consuma bauturi alcoolice sau substante ilegale. Aceasta prevedere este valabila pentru toti elevii, inclusiv clasa zero, ceea ce i-a surprins pe parinti. Ordinul a intrat de ceva timp, insa multi parinti au aflat de el abia catre finalul anului scolar cand au optat pentru trimiterea copiilor in tabere de vara.
Masura prin care inainte de a pleca in excursie trebuie completat un formular atat de catre parinti cat si de elev, prin care acesta sa-si asume anumite responsabilitati a fost introdusa , printr-un ordin al Ministerului Educaţiei, după ce o elevă şi-a pierdut viaţa într-o tabără organizată de şcoală. Concret, elevii trebuie să semneze o declaraţie în care se angajează să se comporte politicos, să nu consume tutun, băuturi alcoolice și droguri și să nu întreprindă acțiuni care pot să pună în pericol sănătatea, securitatea și siguranța lor sau a celorlalți participanți.
Prevederea este binevenita spun parintii. Mai ales ca Romania se confrunta cu probleme in privinta consumului de droguri la varste fragede, iar anturajul, atat din scoala cat si din afara ei, este unul dintre factorii care favorizeaza acest fenomen.
Ceea ce li se pare acestora mai putin obisnuit este faptul ca formularul este valabil si pentru elevii de la clasa zero.
„Este o scăpare faptul că se referă şi la elevii de pregătitoare. Această iniţiativă nu reduce consumul de droguri în rândul tinerilor, este strict formală”.
A declarat Mihaela Gună, preşedinta Federației Naționale a Asociației de Părinți din Învățământul Preuniversitar din România.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/Kp276eDRQH0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe