PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZASTRU FĂRĂ SFÂRȘIT – VIDEO

DEZASTRU FĂRĂ SFÂRȘIT – VIDEO

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Rezultatele simularii nationale scot la iveala un nou dezastru. In judetul dambvoita, in 11 unitati de invatamant, promovabilitatea a fost zero! Nici macar un elev nu a reusit sa ia medie de trecere la simulare. Cele mai multe scoli codase sunt in mediul rural, dar rezultatele dezastruoase i-au luat prin suprindere si pe unii directori de unitati din mediul urban. La polul opus sunt doua scoli unde procentul de promovabilitate la simularea nationala a fost de 100%.

In doua unitati de invatamant din Dambovita, procentul de promovabilitate la simularea nationala a fost de 100%. Toti elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul National „I. Vacarescudin Targoviste si „Vladimir Streinu” din Gaesti au obtinut medii peste cinci. Pe locul trei s-a clasat Colegiul National “Constantin Carabella” din Targoviste, cu un procent de promovabilitate de 96,5%. Urmatoarele doua locuri au reprezentat insa o supriza. Este vorba despre doua scoli din mediul rural, din Poiana si Croitori-Uliesti, unde peste 92% din elevi au obtinut cel putin media cinci la simulare.

Pe lista rusinii se afla insa nu mai putin de 11 unitati de invatamant din Dambovita, unde nici macar un elev nu a reusit sa obtina media cinci la simulare. Cele mai multe scoli sunt din mediul rural: Scoala Fantanele, Costesti-Vale, Patroaia-Vale, Scoala nr. 1 Doicesti, Glod, Colacu, Rau Alb, Gorgota-Razvad, Scoala Nr. 2 Sotanga. Surpriza neplacuta este ca pe langa aceste unitati de invatamant din mediul rural, sunt insa si altele din mediul urban, mai precis Liceul Tehnologic Petrol Moreni, unde functioneaza o clasa sportiva , dar si Scoala nr. 2 Moreni.

Acum, notele vor fi analizate la clasa de profesori, dar si cu parintii. Elevii mai au timp pana in vara sa se puna cu burta pe carte si sa obtina note mai mari la evaluarea nationala, de care depinde admiterea lor la liceu.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe