PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DIRECTOAREA, GASITA VINOVATA

DIRECTOAREA, GASITA VINOVATA

de Mditv
12 vizualizări

Ancheta in cazul pianului de 150 de ani, disparut din Casa de Cultura a orauslui Gaesti, s-a finalizat si a scos la iveala detalii socante. Directoarea Casei de Cultura le-a cerut munictorilor sa ia pianul si sa–l arunce pe camp. Oamenii s-au conformat si l-au transformat in lemne de foc si au vandut bronzul al fier vechi. Pentru inconstienta de care a dat dovada, directaorea risca acum sa-si piarada locul de munca.

Filmul disparitiei pianului de la casa de Cultura din Gaesti a fost deslusit de ancheta interna de la primaria orauslui. Detaliile sunt socante. La casa de Cultura s-a facut curatenie pentru ca aici are loc Festivalul International de Nai Gheorgeh Zamfir. Pianul, vechi de 150 de ani si de cu o valare inestimabila, era pe scena. Directoarea Culturii din Gaesti a ordonat aruncarea sa. Acelasi scenariu trist este sustinut si de seful Sectiei Strazi a orasului Gaesti.  Dupa ce muncitorii au incarcat pianul in remorca, tractoristul a plecat si l-a basculat in zona parcului din oras. In doar cateva ore, pianul a disparut. Muncitorii au luat fiecare ce au putut. Unii au luat lemnele pentru foc, iar altii au luat placa de bronz si au vandut-o la fier vechi.

Edilul i-a cerut imediat explicatii dircetoarei Casei de Cultura, insa aceasta a neagta ca ar fi comandat ca pianul sa fie aruncat la gunoi. O contrazic insa si angajatii ei, care au fost martori la eveniment. Chiar daca nu mai era functional, pianul era considerat o piesa de o valoare inestimabila. La el au cantat nume sunore ca Dinu Lipatti, Vasile Veselovski, Constantin Arvinte si chiar maestrul Gheorghe Zamfir. Pentru ce a facut, directoarea risca acum sa-si piarda locul de munca. In plus, edilul spune ca a facut deja plangere la politie ca sa se stabileasca cine va plati pianul distrus. Instrumentul fusese adus in Gaesti in anul 1963 de la Palatul Culturii din Pitesti si avea aproape 150 de ani.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe