PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPONIBILIZARI LA DSP

DISPONIBILIZARI LA DSP

de Andrei Oprescu
33 vizualizări

Se fac liste pentru disponibilizari la Directiile de Sanatate Publica. Ministerul Sanatatii a cerut conducerilor sa prezinte trei variante de reducere a numarului de posturi ocupate prin aplicarea procentelor de patru, zece si 15 la suta. DSP Dâmbovița are in prezent 85 de salariati. In cazul nefericit in care, ministrul va decide sa se aplice reducerea de 15% din numarul total, institutia damboviteana ar mai ramane cu doar 72 de angajati.

Aproape o mie de angajati ai DSP-urilor din intreaga tara ar urma sa fie disponibilizaţi. Este varianta cea mai drastica pe care a conceput-o Minsiterul Sanatatii, avand in vedere planurile Guvernului de a reduce personalul bugetar. In acest sens a cerut directiilor de sanatate publica judetene ca pana miercuri sa prezinte o simulare privind trei variante de reducere a numărului de posturi ocupate prin aplicarea procentelor de: patru, 10 şi 15 la sută.

La Directia de Sanatate Publica Dambovita sunt in prezent 85 de angajati. Cele trei scheme au fost inaintate catre Ministerul Sanatatii, urmand ca acesta sa decida forma finala privind modul in care se vor face disponibilizarile. Daca s-ar aplica reducerea de 4% ar urma sa fie dati afara trei angajati, in cazul reducerii numarului de posturi cu 10% ar pleca opt persoane, iar in eventualitatea in care ministerul va decide reducerea de 15% DSP Dambovita va ramane fara 13 persoane.

Decizia asupra procentului, care se va aplica unitar in toata tara, va apartine Ministerului Sanatatii. Rezultatul final urmeaza a fi facut public de abia dupa ce vor fi adunate datele de la fiecare DSP in parte.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe