PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISTRACŢIE CA PE VREMEA HAIDUCILOR

DISTRACŢIE CA PE VREMEA HAIDUCILOR

de Andrei Oprescu
80 vizualizări

În week-end, dâmboviţenii s-au distrat ca pe vremea haiducilor şi au avut parte de spectacole inedite, realizate de cascadori şi dresori de cai. La prima ediție a festivalului Haidook Summer Fest, sute de oameni au avut la dispoziţie bucate tradiţionale alese şi au urmărit cu sufletul la gură cascadoriile unora dintre cei mai buni călăreţi din lume. Printre ei s-a aflat şi Guillem Fernàndez Valls co-autorul ultimelor scene de luptă din celebrul serial Games of Thrones.

Haidook Summer Fest a strâns laolaltă sute de dâmboviţeni pe plaiurile runcene, iar prima ediţie a reînviat legendele cu haiduci din zonă. Curioşii, dar şi iubitorii de cai de rasă au fost cu ochii pe animalele care au oferit spectacole de excepţie, împreună cu cei mai buni cascadori din lume. Guillem este un actor de televiziune şi film, renumit în Spania mai ales pentru cascadoriile cu cai pe care le realizează în arenă, în cadrul unor spectacole live medievale. Acesta a reușit performanța de a deveni coordonatorul principal al bătăliilor filmate în Spania pentru senzonul al VI-lea sin serialul fenomen, Games of Thrones sau Urzeala Tronurilor. 
Guillem lucrează pentru un român, stabilit de mulți ani în Spania, de fel din Maramureș. Acesta este mentorul cascadorului și este unul dintre cei mai renumiți dresori de cai din lume.
SINCRON: MIRON POCOCI – DRESOR DE CAI, 00058
Toate acestea s-au întâmplat la Runcu, în județul Dâmbovița, patria haiducilor în trecut. Oamenii au mâncat, au ascultat muzică, au călărit sau au încercat să arate cât de buni arcaşi sunt.

Prima ediţie Haidook Summer Fest a fost un real succes, iar organizatorii promit că acest festival va fi unul de tradiţie la Runcu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe