PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DNA CERE ARESTAREA LUI FLORIN POPESCU – VIDEO

DNA CERE ARESTAREA LUI FLORIN POPESCU – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Foame mare printre politicienii romani. Dupa ce fostul ministru Decebal Traiana Remes a fost condamnat in celebrul dosar ,,caltabosul’’, un alt lider politic marcant are probleme cu legea din cauza unor puisori amarati. Este vorba despre fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, acuzat de procurorii DNA ca i-ar fi cerut unui om de afaceri cateva zeci de tone de pui pe care ar fi urmat sa le distribuie in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012. Pentru aceste fapte, procurorii DNA solicita arestarea preventiva a deputatului Popescu.
Florin Popescu a fost audiat la DNA, miercuri dimineata, unde i-a fost adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru infractiunea de folosire a influentei. Potrivit DNA, fostul presedinte al Consiliului Judetean ar fi cerut 60 – 70 de tone de pui de la un om de afaceri pentru a le distribui cetatenilor din judet.
,,În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.
Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri.
Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.’’
Dupa ce i-au adus la cunostinta acuzatiile care i se aduc, procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a deputatului.
,,În conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.
Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. ‘’
Din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. – se mai arasta in comunicatul DNA.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe