PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DONAȚII PENTRU ONG-URI – VIDEO

DONAȚII PENTRU ONG-URI – VIDEO

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

Salariatii au la dispozitie mai bine de 2 luni pentru a face o fapta buna! 25 mai este data limita pana la care puteti directiona 2% din impozitul pe venit catre Organizatiile Nonguvernamentale, precum SMURD sau Crucea Rosie. Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul doarece suma va fi luata din impozitul care oricum se ducea catre stat. Banii vor fi directionati apoi catre persoanele in nevoie.

 

Prevederea de 2% este reglementata prin Codul Fiscal inca din anul 2004 si este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii pot directiona o parte din impozitul lor catre entitatile non-profit.

 

Fiind vorba de o parte din impozitul pe venit, suma redirectionata de fiecare contribuabil depinde de marimea venitului sau. Astfel, la un salariu minim brut pe economie de 750 lei, se vor directiona aproximativ 14 lei pe an, iar la un salariu mediu pe economie de 2.200 lei suma directionata va fi de aproximativ 65 lei.

 

Aceasta suma de 2% din impozitul pe venit nu il costa nimic pe contribuabil. Bani vor fi luati din impozitul pe venit care se ducea oricum catre stat. Tot ce trebuie sa faca salariatul este sa completeze formularul 230 sau 200 care se depune la Administratia Finantelor Publice. Cei mai cunoscuti beneficiari ai acestei sume sunt Fundatia SMURD, Organizatia Salvati Copiii, fundatiile bisericesti, Organizatia Copii in Dificultate si Fundatia Crucea Rosie.

 

 

echipa: Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe