PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DRAPEL BATJOCORIT LA O ȘCOALĂ DIN TÂRGOVIȘTE! UN TÂRGOVIȘTEN PATRIOT A LUAT ATITUDINE!

DRAPEL BATJOCORIT LA O ȘCOALĂ DIN TÂRGOVIȘTE! UN TÂRGOVIȘTEN PATRIOT A LUAT ATITUDINE!

de Andrei Oprescu
65 vizualizări

Târgoviștenul care înfruntă furtunile și luptă împotriva piraților trage un semnal de alarmă dur pe pagina sa de Facebook. Cristian Bobeică are un job periculos – este contractor privat în domeniul securității navale, protejând cargo-urile de pirați. Aflat în Târgoviște, Cristian s-a arătat mâhnit de felul cum este cinstit drapelul României la una din instituțiile de învățământ din Târgoviște. Mai exact, este vorba de Școala Mihai Viteazul, acolo unde la una din intrări, pe acoperiș, atârnă un drapel zdrențuit și murdar. Târgovișteanul a fotografiat drapelul și a postat imaginea pe pagina sa de Facebook, alături de următorul mesaj.

“Intai am cerut voie Doamnei Directoare sa intru in curtea scolii pentru a face cateva poze, dar accesul mi-a fost refuzat, asa ca am fotografiat de afara. Am fost intrebat la ce imi folosesc pozele si i-am spus ptr albumul personal.
Priviti la o scoala gimnaziala cum arata steagul tarii de la intrarea elevilor.
Priviti si copiii in pauza in ce conditii si pe ce teren se joaca: teren din bitum, ce nu a mai fost reparat din 1991, an in care am terminat aceeasi scoala gimnaziala, Mihai Viteazul, fara plase la cosurile de basket, fara teren trasat si cu denivelari si tomberoane de gunoi pe care se urcau copii. Acele denivelari sunt din anul 1983.
Asa arata curtea exterioara a scolii unde eu, fratele, sora mea am invatat, unde copiii si nepotii mei invata.”

Bobeică a ținut să prezinte și condițiile precare din curtea instituției de învățământ. Demersul târgovișteanului nu s-a încheiat aici. În următoarea zi a făcut o cerere către conducerea școlii prin care solicită ca drapelul să fie înlocuit.

“Am depus o cerere la secretariatul scolii sa vedem cat de repede se misca treburile in…tara noastra.
Duminica m-am intors din Malaezia. Pana si ei respecta drapelul tarii. O tara considerata de unii subdezvoltata. Va inselati, sunt mult mai dezvoltati decat noi. Sa mergeti in Galle, Sri Lanka sa vedeti drapelul tarii il gasiti pe orice strada. Care sunteti soferi si nu numai si mergeti in Turcia…se vede cum treci granita si intri in tara au steagul mare al Turciei. Noi de ce ne batem joc de istorie si drapel? Pentru ca suntem delasatori, corupti, marsavi si spunem lasa ca merge si asa. In rest stim sa cerem bani de caiete, acuarele, coli, perna, imprimanta, stim sa cerem parintelui sa contribuie cu bani la schimbarea tablei in scoala, stim sa ne plangem ca video proiectorul nu a mers de la instalare, stim sa ne plangem ca este nevoie de un calculator in clasa etc. Stiti doar sa cereti, dar de oferit cand oferiti ? Cand vreti sa mai cereti bani parintelui pentru a achizitiona ceva, mergeti intai la Inspectorat, apoi la Minister si daca nici atunci nu se rezolva, dati-va demisia sau iesiti in strada, asa cum de altfel ati stiut sa iesiti in strada sa vi se mareasca salariile. Am sa merg si dupa amiaza la aceeasi scoala sa vedem in ce sitiuatie se afla drapelul.”

Îm urma cererii făcute de Cristian, drapelul rupt a fost înlăturat de la intrarea elevilor dar, desigur, nu a mai fost pus un altul în loc.

Rușine, conducerii acestei școli!

Felicitări pentru demers, Cristian  Bobeică!

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe