PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Drumuri de cosmar, solutii complicate – VIDEO

Drumuri de cosmar, solutii complicate – VIDEO

de admin
10 vizualizări

Zona de sud a Romaniei a fost de multe ori vaduvita de realizarea unor artere rutiere macar decente. Multe dintre drumurile ce fac legatura intre judete sunt un adevarat cosmar pentru soferi. Un parteneriat intre judetele Dambovita, Teleorman si Giurgiu incearca sa rezolve, macar in parte, aceasta problema. Aproximativ 100 de km de drum, din cele trei judete, ar putea fi reabilitati printr-un proiect comun dar cu bani europeni.
Asocierea dintre cele trei judete a fost planuita inca din anul 2013, dar formalitatile s-au dovedit a fi destul de complicate, astfel ca abia in data de 24 aprilie 2014 cele trei entitati administrativ teritoriale au ajuns la un numitor comun. La sediul Consiliului Judetean Teleorman, coordonator in acest proiect, s-au semnat actele de asociere intre parti.Astfel ca, Adrian Tutuianu, din Dambovita, Ionut Galdau, din Teleorman si Vasile Mustatea, din Giurgiu,in calitate de presedinti de CJ, au semnat actele de asociere. Proiectul are in vedere reabilitarea a circa 104 kilometri, dintre care 36,5 se afla pe teritoriul judetului Dambovita, 48 de km in Teleormann si 20 in Giurgiu. Proiectul va fi depus spre finantare in exercitiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene, prin intermediul fondurilor alocate Romaniei in aceasta perioada. De mentionat este faptul ca, separat, cele trei judete, nu ar fi avut cum sa acceseze banii europeni pentru reabilitare rutiera, iar impreuna au o sansa suplimentara, asta pentru ca, in functie de ce alte proicte vor fi depuse, se va face o deparatajare in functie de punctajele obtinute, evident banii nefiind nelimitati.

Redactor: Horia Marin /Mihaela NEdelcuță
Imagine:Paul Nanian

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe