PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUBLĂ SĂRBĂTOARE LA VALEA LUNGĂ

DUBLĂ SĂRBĂTOARE LA VALEA LUNGĂ

de Andrei Oprescu
257 vizualizări

Primăria și Consiliul Local din Valea Lungă vă invită și anul acesta la târgul de toamnă organizat chiar în ziua în care creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Paraschiva. Comercianții din tot județul vor fi prezenți cu produse tradiționale, iar pentru copii administrația locală a pregătit câteva surprize. La eveniment sunt asteptați să participe atât dâmbovițenii, cât și locuitorii din județele învecinate.

Târgul anual de toamnă, de la Valea Lungă, a devenit o tradiție pentru comuna dâmboviţeană, ce dateaza de la 1800, fiind lăsat moştenire de Cantacuzini. Târgul se organizează anual pe data de 14 octombrie, atunci când este sărbătorită Sfânta Parachiva. La Valea Lungă se vor reuni comercianţi din întreaga regiune Muntenia-Sud. Târgul de Sf. Parascheva, este o sărbătoare pentru locuitori şi totodată un prilej ca ei să îşi facă aprovizionarea de iarnă cu legume, pastramă, brânză de burduf şi cele necesare în gospodărie. Nici copiii nu au fost uitați. Și pentru ei primăria din Valea Lungă a pregătit surprize. Ca în fiecare an, în comuna Valea Lungă sunt aşteptaţi mii de vizitatori. Administrația locală și-a propus să ducă mai departe obiceiurile din zonă din generație în generație, prilej de a-i atrage și pe turiști și de a promova localitatea și peisajele pitorești.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe