PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUC TRADIȚIA MAI DEPARTE

DUC TRADIȚIA MAI DEPARTE

de Andrei Oprescu
28 vizualizări

În timp ce alți tineri de vârsta lor cu greu pot fi luați din fața calculatorului, 60 de copii din localitatea dâmbovițeană Voinești, dar și din împrejurimi vor să ducă tradiția mai departe și s-au înscris în Ansamblul Datina Voineșteană. Deși totul a început ca o joacă pentru mulți dintre ei, acum participă la festivaluri și concursuri în țară. Inițiativa ansamblului a aparținut chiar primarului din localitate, care îi susține pe copii în deplasări și la competiții.

Ansamblul Datina Voineșteană a fost înființat în 2009 atunci când primarul Gabriel Sandu a înțeles că trebuie să facă ceva în localitate prin care tradițiile din zonă să fie transmise din generație în generație. Inițial au fost doar câțiva copii, însă astăzi numărul lor depășește 60 de tineri cu vârste între 6-14 ani și nu se mai mulțumesc doar să danseze la serbările din localitate, ci merg la festivaluri și concursuri.

În fiecare zi de vineri, copiii iau parte la repetiții pentru a se pregăti. Cei mai încântați sunt cei mici. Reușesc cu brio să se împartă între școală și pasiunea pentru dansul popular.

Copiii sunt coordonați de instructorul Vasile Trandafirescu. Cu toții sunt fericiți să reprezinte localitatea la festivaluri și să ducă mai departe tradițiile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe