PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPĂ CANICULĂ, COD GALBEN DE PLOI

DUPĂ CANICULĂ, COD GALBEN DE PLOI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

După zilele toride din ultima săptămână în care mercurul a urcat puternic în termometre, meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate ploi, vijelii și grindină în regiunile montane din trei sferturi din județele țării. În regiunea Sud Muntenia, judetele Argeș, Dâmbovița și Prahova sunt sub atenționare de vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben valabil în intervalul 27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00. În această perioadă, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi,28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Totodată, hidrologii avertizează că în următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Fenomenele se vor înregistra în intervalul 27.06.2016 ora 10:00 – 28.06.2016 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa – bazin superior, Prahova – bazin superior şi afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe