PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EFECTELE LISTEI RUȘINII PUBLICATE DE A.N.A.F.

EFECTELE LISTEI RUȘINII PUBLICATE DE A.N.A.F.

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Publicarea listelor rușinii de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița a determinat datornicii să își achite sumele restante și chiar să ajungă la o înțelegere cu fiscul pentru plăți eșalonate. Din păcate sumele importante nu pot fi recuperate deoarece majoritatea marilor companii care au datorii au intrat în insolvență iar recuperarea banilor este foarte grea deoarece nu mai pot fi executați silit. Societățile care au datorii mari către fisc nu se înghesuie să își plătească creanțele deși se află pe lista rușinii publicată de ANAF, multe dintre ele fiind intrate în insolvență. Sumele foarte mari pe care aceste societăți le datorează statului român ar fi o mană cerească dacă ar fi încasate la buget.Publicarea listelor datornicilor a determinat o mare parte din contribuabili, fie persoane fizice sau juridice, să își achite datoria restantă pentru a nu mai apărea pe lista rușinii. Fiscul aceeptă și încurajează și plata eșalonată a datoriilor.
Se pare că aceste liste au avut efect pentru recuperarea unei părți din datoriile contribuabililor către fiscul dâmbovițean însă sumele enorme datorate de către societățile aflate în insolvență sunt cel mai greu de recuperat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe