ELEVĂ DIN CĂLĂRAȘI, PREMIATĂ DE NASA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ana-Maria Păpurică, elevă la Colegiului Național „Barbu Știrbei” din Călărași, a proiectat o navă spaţială, ce poate susţine viaţa a 7.000 de oameni.

Ana-Maria a obținut locul 3 la competiția internațională NASA Ames Space Settlement Contest.

„Pasiunea pentru astronomie o am încă de când eram mică, căci întotdeauna m-a fascinat universul: mă uitam la stele ore în şir, încercând să le recunosc după nume, vizionam documentare şi citeam studii. Lucrarea a fost realizată în limba engleză, ceea ce a implicat cunoaşterea unor termeni ştiinţifici, iar imaginile care ilustrează nava, nave de transport, roboţi, sateliţi, sisteme de prelucrare a materiei prime, de circulaţie a aerului şi a apei, dispozitive de comunicare au fost realizate în programe de proiectare 3D, pe un calculator nu foarte performant. Acest lucru a reprezentat o provocare pentru mine, întrucât nu am mai utilizat niciodată astfel de programe avansate şi am fost nevoită să le descopăr tainele într-un timp foarte scurt”, a declarat pentru presa locală Ana-Maria Păpurică.

NASA Space este un concurs anual de design și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, de oriunde din lume și este organizat de NASA Ames Research Center și NSS (National Space Society). Sursa: observator.tv

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri