PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ELEVII, AMĂGIŢI DIN NOU – VIDEO

ELEVII, AMĂGIŢI DIN NOU – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Ministerul Educatiei ii amageste din nou pe elevi! La o luna de la inceperea scolii, dupa ce au fost nevoiti sa invete dupa xeroxuri si foi printate, scolarii au primit vestea ca mult asteptatele manuale digitale au aparut in sfarsit. Din pacate doar unii dintre scolari au posibilitatea sa le foloseasca intrucat pot fi accesate doar online. Cu alte cuvinte, educatie avansata, doar pentru unii! Copiii din familiile defavorizate care nu au bani sa le cumpere un calculator vor afla despre continutul acestor manuale de la colegii mai norocosi. 

După o licitaţie marcată de contestaţii peste contestatii şi un scandal care a scos din nou la iveala problemele grave ale invatamantului romanesc, Ministerul Educaţiei a dat într-un final startul oficial consultării manualelor digitale pentru clasele I şi a II-a. Toate manualele de la editurile care au câştigat licitaţia au fost publicate pe un portal unde elevii, părinţii si profesorii le pot accesa. Vestea nu este nicidecum una fericita pentru toti scolarii.

Potrivit metodologiei, in perioada 16 – 22 octombrie, cadrele didactice din învăţământul primar vor alege din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire a clasei. Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli și transmise inspectoratelor şcolare judeţene şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va încheia contracte cu ofertanţii care au câştigat licitaţia, în vederea achiziţionării manualelor solicitate de către unităţile de învăţământ. Editurile vor tipări şi distribui manualele către inspectoratele şcolare judeţene. In ritmul in care s-au miscat autoritatile si cum s-au derulat licitatiile, este posibil ca anul scolar sa se termine si elevii sa nu aiba pe banci manualele moderne cu care se lauda ministerul.

reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Răducu Rădoi 

 

 

http://youtu.be/cGtuM6DcXDQ

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe