PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EVAZIONIȘTII, ÎN FAȚA MAGISTRAȚILOR DÂMBOVIȚENI – VIDEO

EVAZIONIȘTII, ÎN FAȚA MAGISTRAȚILOR DÂMBOVIȚENI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Cei zece suspecți de evaziune fiscala si spalare de bani retinuti ieri de politistii damboviteni au fost lasati in libertate dintr-o eroare a magistratilor de la Curtea de Apel Ploiesti. Desi initial magistratii prahoveni au cerut dosarul pentru judecare, tot ei si-au dat seama ca nu e de competenta lor si au declinat cazul Tribunalului Dambovita. In consecinta, cei zece suspecti au fost pusi in libertate. Politistii damboviteni au reusit astazi sa-i prinda pe toti. Unul dintre ei, un Tunisian , a fost prins la granita chiar in momentul in care vroia sa paraseasca tara.
In perioada 2011-2013, membrii grupării organizate ar fi achiziţionat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice, prin intermediul unor centre de colectare. Pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate, aceştia nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale. Deşeurile au fost livrate în numele unor societăţi comerciale înfiinţate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, care erau controlate de persoane fizice, fără posibilităţi financiare, activitatea acestora fiind coordonată de doi dintre membri. Cei 10 au fost retinuti miercuri de politistii de la Investigarea Fraudelor si dusi in fata magistratilor Curtii de Apel Ploiesti care ceruse dosarul.
Cum au plecat, asa s-au si intors, numai ca dubele erau goale. Cei zece suspecti au fost pusi in libertate dupa ce magistratii prahoveni au constatat ca nu e de competenta lor judecarea acestui dosar. Astazi politistii damboviteni i-au prins pe toti si i-au dus in fata magistratilro d ela Tribunalul dambovita unde cer arestarea preventiva. Unul dintre suspecti, un cetatean tunisian, a fost prins la granita chiar in momentul in care vroia sa fuga din tara.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe