EXAMENELE NAȚIONALE, CU PREZENȚĂ FIZICĂ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Noul ministru al Educației a anunțat al un post de televiziune că s-a luat decizia ca examenele nașionale să se desfășoare la datele stabilite, cu prezența fizică a elevilor. Acetsa a precizat că a luat această decizie, dup consultpri cu reprezentanții elevilor, cu profesorii și cu părinții.

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale. Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat faptul că tematica de examen va fi adaptată cu realitățile acestui an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi. Important este să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri