PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXPOZIȚIE ITINERANTĂ DE ARHITECTURĂ

EXPOZIȚIE ITINERANTĂ DE ARHITECTURĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Avem clădiri impresionante pe lângă care trecem uneori nepăsători, avem adevărate bijuterii arhitecturale pe care mulți le-au dat uitării. În an centenar, la Târgoviște, a ajuns una dintre expozițiile care își propune să aducă în prezent valorile trecutului și să amintească de o personalitate marcantă a istoriei în domeniu: arhitectul Victor Ștephănescu, cunoscut pentru lucrarile sale importante peste tot în țară, dar mai ales pentru cele din Constanța.
Arhitectul Victor Ștephănescu a fost unul dintre marii arhitecți români care au profesat în prima jumătate a secolului XX. Lucrările sale impresionante au trecut cu brio testul timpului și stau și astăzi dovadă a măestriei și inovației sale în domeniul arhitecturii. În Constanța sunt cele mai multe dintre capodoperele sale. Expoziția Constanța-clădiri de patrimoniu semnate de arhitectul Victor Ștephănescu a fost deschisă la sediul Ordinului Arhitecților – filiala Muntenia Vest în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Dobrogea.
Cu această ocazie a fost lansat și la Târgoviște albumul „Arh. Victor Ştephănescu, între Stilul Naţional şi Modernism”, care cuprinde operele realizate de Victor Ștephănescu și un periplu al stilurilor și abordărilor în materie de arhitectură ale vremii.
Pe lângă capodoperele de la Constanța, Victor Ștephănescu are câteva lucrări realizate și în județul Dâmbovița. Cele mai multe sunt localizate în orașul Fieni, iar printre clădirile la care a lucrat arhitectul se numără și Primăria Fieni.
Expoziția rămâne deschisă până săptămâna viitoare și urmează să fie itinerată în mai multe orașe din țară la sediile filialelor.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe