PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FAC ZILNIC NAVETA PRIN RÂU

FAC ZILNIC NAVETA PRIN RÂU

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Disperare printre localnicii din comuna dâmbovițeană Cornești. Cei care locuiesc în satul Cristeasca spun că sunt nevoiți să facă zilnic naveta prin râul Cricovul Dulce pentru a ajunge la cel mai apropiat mijloc de transport. Ca să meargă la serviciu, cei mai mulți fiind angajați în Ploiești, dar și copiii care merg la școala trebuie să treacă prin râu pentru că în zonă nu există o punte sau un pod. În această situație sunt de peste 10 ani. Primarul PSD-ist Șerban Vasile a promis la fiecare mandat că va rezolva problema, dar nu a făcut nimic. Grav este că oamenii își riscă viața traversând raul, iar unii semeni de-ai lor au murit înecați.

Aceasta este povara pe care trebuie să o ducă zilnic navetiștii care pornesc la lucru, dar și elevii care trebuie să ajungă la liceu în Ploiești, cea mai apropiată unitate de învățământ de tip liceal. Puntea care făcea legătura dintre localitățile Cristeasca și Brătești a fost distrusă și de peste 10 ani oamenii așteaptă ca primarul, care ocupă fotoliul de 16 ani, să le facă o altă punte sau un pod. Numai că promisiunile nu s-au concretizat, iar aceștia trebuie să îndure calvarul zilnic. O soluție pentru a evita pericolul este să ocolească 15 km.

Oamenii se tem pentru viața lor, dar spun că nu au ce să facă. Apele învolburate au luat câteva vieți până acum. Tanti Victoria și-a pierdut soțul în urmă cu câțiva ani tocmai când traversau amândoi râul Cricovul Dulce. Se întorceau de la fată din localitatea vecină și omul ei a fost luat de ape.

Calvarul pare că nu mai are sfârșit pentru acești bieți oameni. Zilnic se face coadă pe malul râului și după ce se descalță, o iau prin apă până la malul celălalt.

În zonă, la insistențele oamenilor, au fost aduse mai multe tuburi care ar fi trebuit să fie montate tocmai pentru a crea o cale de acces și a dirija apa, numai că acestea au rămas suspendate pe un mal, iar unele au fost acoperite de apă.

În aceste condiții, primarul PSD-ist Vasile Șerban a avut tupeul de a-și lansa din nou candidatura și de a se lăuda cu realizările sale care în fapt au adus beneficii doar pentru el și astfel și-a satisfăcut interesele spun oamenii. Disperarea lor nu a fost luată în seamă de primarul PSD-ist.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe