PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Facă-se voia lui… – VIDEO

Facă-se voia lui… – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Am avut dreptate. MDI Tv va prezentat intro serie de materiale cum institutia teatrala din Targoviste functioneaza, in materialele promotionale cel putin, sub o titulatura impropie. Ei bine, in cele din urma, institutia s-a decis sa treaca in legalitate. Consiliul local Targoviste a primit spre aprobare o cerere de schimbarea a denumirii teatrului. Numai ca, problemele nu se opresc aici, indiferent de optiunea consilierilor municipali.

Teatrul Tony Bulandra, Teatrul Municipal Tony Bulandra sau Teatrul Municipal Targoviste sunt tot atatea denumiri sub care este anuntata institutia teatrala targovisteana, de o vreme incoace. MDI va prezentat in ultimele luni cateva exemple grafice, mai exact materiale de prezentare a spectacolelor si chiar site-ul oficial al institutiei, unde, de fiecare data, este folosita denumirea de Teatrul „Tony Bulandra” si nu cea oficiala de Teatrul Municipal Targoviste.Ei bine, pe ordinea de zi a CLM Targoviste a fost inscris, pentru data de 28 martie 2014, un proiect de hotarare prin care se solicita schimbarea denumirii institutiei teatrale targovistene din “Teatrul Municipal” in “Teatrul Tony Bulandra”, in motivatia solicitarii fiind precizat faptul ca aceasta din urma denumire a adus notorietate fenomenului cultural teatral targovistean, in urma cu cativa ani.

Dincolo de aspectele ce tin de legalitate si de faptul ca schimbarea denumirii ar aduce in legalitate toate documentele, mai mult sau mai putin oficiale, ce poarta, de la o vreme, antetul de Teatrul Tony Bulandra, in loc de cel oficial de Teatrul Municipal Targoviste, va ramane cu siguranta inca un aspect de rezolvat.Teatrul Municipal Targoviste a luat fiinta in luna iulie a anului 2010 prin comasarea Teatrului Municipal Tony Bulandra, Teatrului pentru copii si tineret Mihai Popescu si a casei de cultura a municipiului I G Vasiliu. Asadar trei institutii diferite, ce, acum, se solicita a purta doar numele uneia dintre ele, respectiv Teatrul Tony Bulandra. Dincolo de pierderea identitatii sau recastigarea acesteia gestul pare mai curand unul de orgoliu nejustificat, iar schimbarea periodica a denumirii unei institutii cu siguranta nu reprezinta un exemplu de urmat, asta in cazul in care nu cumva in curand se va reveni la formula cu mai multe institutii de teatru si cultura la Targoviste formula abandonata in 2010.

 

Redactor: Horia Marin

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe